Pakostane

Pakoštane is een plaats op een landengte tussen het meer Vrana en de zee, tussen twee lichamen van water. Het is tussen zoet en zout water. Echter, het water heeft niet het leven van de inwoners hier bepaalt, eerder werd het gevormd door de oude provider: het land.Het land en de landbouw, de wachters van de oude godheden hebben alle historische tijdperken overleefd en zijn de essentie van deze vindplaats gebleven tot op heden ..

 

 

Direct voor het strand van pacostane zijn er drie kleine eilanden, zoals weggelopen kinderen voor hun ouders, het vasteland. Elk met zijn eigen bagage. Het eilandje van St. Justin heeft een kleine kerk. Het eilandje Veliki Školj draagt een groot kruis. Terwijl Babluljaš een klein bos op zijn schouders draagt. De lokale bewoners noemen ze het geloof, hoop en liefde, de drie dochters van de christelijke geest.

 

Het is moeilijk om deze regio te beschrijven in een paar woorden, want er zijn maar weinig plaatsen in de wereld waar zo’n kleine oppervlakte van het land zo doorkruist is met een dergelijke diversiteit. Omgeven door nationale parken, natuurreservaten en beschermde natuurlijke entiteiten, deze regio is een zegen voor de subtiele toeristische ontdekkingsreizigers van goddelijke landschappen.

 

 

 

 

In het centrum van Pakoštane, bevinden zich tal van restaurantjes met de lokale specialiteiten zoals gebraden speenvarken en Peka, kalfsbout en groenten op traditionele wijze. Daarnaast is er een pittoresk haventje en een gezellig strandje met de nodige bars, winkeltjes en een uitgebreid activiteiten aanbod.