Krka National Park ligt in Sibenik Knin, en beslaat een totale oppervlakte van 109 km² van de mooiste delen van de rivier de Krka, en de benedenloop van de rivier de Čikola. Het nationale park is een uitgestrekt en voornamelijk onveranderd gebied van uitzonderlijke natuurlijke waarde, met inbegrip van één of meer behouden of onbeduidend veranderde ecosystemen. Het doel van het park is in de eerste plaats aan de wetenschap, cultuur, educatie en recreatie te dienen, terwijl de toeristische activiteiten ook zijn ingevoerd voor haar bezoekers.

Inclusief het ondergedompeld deel van de rivier aan de mond, de Krka rivier is 72,5 km lang, waardoor het de 22e langste rivier in Kroatië is. Hij ontspringt in de uitlopers van de Dinara bergketen, 2,5 km ten noordoosten van Knin. Met zijn zeven watervallen en een totaal verval in de hoogte van 242 m, is de Krka een natuurlijk wonder. De travertijn watervallen van de rivier Krka zijn de fundamentele fenomenen van deze rivier.


0 Comments

Laat een reactie achter

Avatar placeholder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *