Toerisme begon langzaam te verschijnen op de Kornati tijdens de jaren zeventig. Dat is de tijd waarin de grootste veranderingen in de levens van de Kurnatari trad, ook de veranderingen hadden een sterke invloed op het uiterlijk van de Kornati. De jongere generaties ging naar scholen in steden, waar ze ook een baan vonden. Begrijpelijk, dat resulteerde in de verwaarlozing van schapen drijven en landbouw in het algemeen op de Kornati.

Het enige gewas vandaag gekweekt op begroeide velden, zijn olijven, omdat het de minste inspanning vereist. Toch, is het lang niet zo overvloedig als het vroeger was. Er is slechts een kleine wijngaard links op de Kornati, in een veld boven Špraljin stan in de buurt van Suha punta.

Het massaal gebruik van motoren op boten en met name het optreden van een snelle motorboot, werd Kornati veel toegankelijker. Je kan minder tijd op de Kornati besteden aan landbouw – je kan nu naar de Kornati en terug naar huis in een dag. Echter, de Kurnatari draaiden om naar het toerisme en de Kornati huizen werden aangepast voor de toeristen. Er zijn ongeveer twintig restaurants geopend op de eilanden en de Kornati werden een sterk merk, vooral in het aantrekken van veel zeilers en vakantiegangers.

Categories: NPtrips

0 Comments

Laat een reactie achter

Avatar placeholder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *